Ny maskin ger fler möjligheter

Wafios BM50 är namnet på vår senaste maskininvestering. Denna fribockningsmaskin för tråd är väldigt snabb och har ett brett användningsområde. Tillsammans med våra tidigare maskiner, kan vi nu bocka trådar i alla möjliga former.

WafiosBM50_toolDen nya maskinen kan skapa allt från avgasupphängning till tältpinnar. Materialspännvidden på 3-10 millimeter i diameter och smarta programmeringsmöjligheter gör att vi kan erbjuda kunderna ett ännu bredare utbud.
– Den nya maskinen är otroligt snabb eftersom verktyget står still och tråden roterar. Eftersom en mindre godsmassa roterar, blir produktionen mycket snabbare än i traditionella maskiner. Det säger Ola Karlsson, produktionstekniker och projektledare på Spring Systems.

Ola Karlsson har arbetat på Spring Systems i 28 år och har en bred kunskap om verksamheten. Därför har han varit med som expertrådgivare vid inköpet av den nya maskinen.


WafiosBåde lättanvänd och avancerad

Den nya maskinen har olika användargrader. Det går att göra enkla program men möjligheten finns även att göra väldigt avancerade inställningar. En av dem som Ola Karlsson ofta bollar idéer med är maskinoperatören Stefan Ek. Han har arbetat på Spring Systems i fyra år med multislide men är ny på trådbockning.

– Det är väldigt spännande och utvecklande med ett nytt arbetsområde, särskilt när man får jobba med en ny maskin med denna kapacitet. Wafios BM50 är väldigt användarvänlig och det går snabbt att komma igång. Maskinen kommunicerar även smidigt med andra enheter. Exempelvis monterar vi en robot på maskinen och de jobbar synkroniserat med varandra.

Utvecklar ny mjukvara
Spring Systems har blivit utvecklingspartner till Wafios nya mjukvara. Under inköpsprocessen insåg Wafios vilken gedigen kunskap och erfarenhet Spring Systems har inom fribockning av tråd. Det tar vi som ett kvitto på vår expertis inom området.


Kort om Wafios BM50:

WafiosBM50● Maskinen har åtta olika CNC-axlar.
● Ritningar kan importeras via CAD-filer och koordinatsystem.
● Samtidigt som maskinen producerar en detalj, går det att simulera en annan detalj. Vi kan se om produkten är möjlig att tillverka.
● En offlinelicens ger oss möjlighet att ge snabba svar på offertförfrågningar. Med hjälp av en CAD-fil, kan vi svara på om detaljen går att tillverka och ungefärlig hastighet.
● Visionssystemet innebär att det går att fotografera detaljer och mäta om de är korrekta. Om en detalj är fel, talar vi om för maskinen vad som ska justeras.