Bockade trådprodukter

Egentligen är det bara fantasin som sätter gränsen för hur en bockad tråd kan se ut. Tack vare lång erfarenhet och kluriga operatörer löser vi oftast även det omöjliga. Vi bockar tråd i dimensionerna från 0,2 till 12mm.

Ofta är tråddetaljen en del av en sammansatt produkt som också kan innefatta pressning, svetsning, montering, hålslagning, gängning och/eller ytbehandling innan den är färdig. Exempel på sammansatta trådprodukter som vi tillverkar kan du se under komponenter.

Våra trådbockningsmaskiner

Vi har 4st moderna CNC-styrda trådbockningsmaskiner (3D-bockning) med effektiva system för snabb programmering, där vi kan bocka såväl enkla som komplicerade trådprodukter i hög hastighet och med stor noggrannhet. Dessa maskiner kräver inga för kunden stora verktygsinvesteringar och passar bra både för små och stora serier. Tråden matas in i maskinen ifrån en rulle, bockas färdig och klipps av innan nästa detalj påbörjas. Snabbt, effektivt och utan materialspill.

Vi har även en CNC-styrd multislide-maskin (2D-bockning) som passar perfekt vid lite större produktionsvolymer och när detaljen innehåller mer än bara trådbockning. Ett för detaljen unikt verktyg ritas och tillverkas och förutom att forma tråden till önskat utseende går det även att göra andra automatiska tempon såsom ändformning (gängning/stukning), plattning och håltagning direkt i maskinen. Materialet kan antingen ledas in från rulle eller som kapade ämnen via ett magasin.

Kontakta oss gärna redan i ett tidigt skede av er produktutformning så kan vi hjälpa till med både idéer och prototypframtagning.

Nedan kan du se exempel på olika typer av bockade tråddetaljer som vi tillverkar idag.

Hjulaxel
- Dimension: 12,0 mm
- Trådbockning, Integrerade gängor, Stukning, Ytbehandling

Bockade trådprodukter

Matarfjäder
- Dimension: 4,0 mm
- Material: EN 10270-1
- Bockning runt egen axel

Bockade trådprodukter

Deformationselement - Integrerad bilbarnstol
- Dimension: 5,5 mm Material EN 10025
- Bockning, kallformning, integrerade gängor, elförzinkning

Bockade trådprodukter

Öppningsmekanik - Taklucka
- Dimension: 3,0 mm
- Material: EN 10270-1
- Bockning, omsprutning plast, Delta Tone

Bockade trådprodukter

Infästning - Säkerhetsbälte
- Dimension: 11,0 mm
- Material EN 10025
- Bockning & kallformning, pulverlackering

Bockade trådprodukter

Låssprint - Brandsläcksystem
- Dimension: 3,0 mm
- Material: EN 10270-3
- Spinning, anlöpning

Bockade trådprodukter