Historisk maskininvestering

I enlighet med vår strategiplan tog styrelsen för Spring Systems beslut om en investering i 10-miljonklassen gällande bl.a. en Bihler GRM NC. Detta är Spring Systems hittills största maskininvestering som möjliggjorts av Hagens uppköp av företaget tidigare i år.

Maskinen är en CNC styrd press- och formningsmaskin i absolut världsklass när det gäller att tillverka komplicerade detaljer med hög hastighet.

Bihler GRM-NC

Vi har även kompletterat maskinen med sk. Leantool-system som innebär enklare, snabbare och mer kostnadseffektiv produktion. Det nya är också att gamla verktyg som idag körs i Finzer-maskiner kan överföras via ett modulsystem till den nya maskinen. Via CAD-system kan vi enkelt göra produktionskalkyler vilket leder till snabba svarstider till våra kunder.

Diskussionen har skett under en tid med Göran Bragd på BEP Teknik som har agenturen på Bihlermaskiner i Sverige tillsammans med tekniker på Bihler i Tyskland. Affären gick i lås den 8 december 2017 och leveranstiden är satt till efter semestern 2018.

Vi är övertygade om att detta öppnar nya möjligheter för våra kunder och ser fram emot många intressanta förfrågningar och affärer framöver.

Har du frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta oss!

Axplock av detaljer som kan tillverkas