Vi söker en Ekonomichef till Spring Systems i Torsås AB

– med bakgrund som revisor eller financial Controller till vår fabrik i Torsås.

Spring Systems är en av Skandinaviens ledande tillverkare av fjädrar, tråddetaljer, komponenter samt clips. Våra kunder finns i bilindustrin, skog och trädgård, bygg, vitvaror och flera andra branscher. Vår organisation bygger på allas medverkan. Vi strävar efter delaktighet och kreativitet för goda resultat och bra arbetsmiljö. Kunden finns alltid i centrum där goda relationer är nyckelordet. Spring Systems ägs till 100 % av Hagens Spring Group som har produktionsanläggningar i Danmark, Sverige och Kina, med 185 kompetenta medarbetare och kunder över hela världen, främst i Europa, Asien, USA och Mexiko

Som ekonomichef ansvarar du för arbetet på ekonomifunktionen och har en nyckelroll i vidareutvecklingen av företaget tillsammans med övriga i ledningsgruppen.

Som ekonomichef hos oss leder du arbetet med att ta fram ekonomiska planer, utredningar, styr- och kontrollsystem för att följa upp verksamheten, upprättar årsbudget och arbeta med att ta fram olika prognoser mm. Du är även ansvarig för företagets deklaration och skattefrågor.

Du ska vara resultatinriktad och behöver ha en god förmåga att leda och entusiasmera dina medarbetare, ha stor integritet och vara tydlig och engagerad med ett stort eget driv.
Det är viktigt att du har mycket goda redovisningskunskaper, är affärsinriktad och drivs av att leda samt även delta i det operativa arbetet. Yrkesrollen ställer höga krav på målmedvetenhet, struktur, proaktivitet och relationsskapande. Arbetet sker i nära samarbete med koncernens övriga ekonomifunktioner.

Du är föredragande i styrelsen gällande ekonomi.

I tjänsten ingår även att vara ansvarig för vårt IT-system och vara kontaktpersonen gentemot vår IT-leverantör.

Tillträdesdag: enligt överenskommelse.

Vi arbetar med ett kontinuerligt urval, ansök därför snarast, dock senast 15 augusti 2018.
Lockas du av att jobba med dessa utmaningar i en utvecklande omgivning så är du välkommen med din ansökan och CV enligt nedan.

Vi samarbetar med Unik Resurs (www.unikresurs.se) i denna rekrytering och frågor om tjänsten besvaras av:
Ola Johansson Unik Resurs, tel. 072-8575705
Facklig representant på Unionen, Ola Karlsson, tel. 0486-41805